maandag 22 juli 2024

Het gaat goed in Huize Leren van Anderen

Hier even weer een berichtje van mij. Met geld gaat het goed en ik had niet gedacht dat we het nu zo goed hebben nu we schuldenvrij zijn. Ten eerste hebben we besloten om de grasrobot aan te schaffen en dat hebben we gedaan nu. Want manlief word 72 en het wilde niet meer dat vele grasmaaien Wat hebben we daar een gemak van . Maar de buffer vult ook lekker hoor en het sparen voor de bril ook. We hadden te weinig gekregen aan Zorgtoeslag dus daar kregen we ook nog een fijn bedrag van terug. Wat ik wel merk dat ik haast verder niets koop dan alleen boodschappen. Manlief zij al dat ik niet goed voor mijzelf zorg. Maar ik ben ook erg bang om in de schulden weer te komen dus geef ik weinig uit. Ik had gedacht dat als ik nu geld op de spaar en een buffer zou hebben dat ik mij gelukkiger zou voelen maar dat is niet zo. Ik zit erg in het zuinigaan systeem. Hoe hebben jullie dat ervaren die ook zo zuinig moesten zijn ?

4 opmerkingen:

Meer door minder zei

Bang om weer in de schulden te komen maak je voorzichtig en dat is een goed begin naar het verder in balans brengen van inkomsten en uitgaven. Het opbouwen van een buffer en sparen zijn hierin zeer zeker essentiƫle zaken. Je zal merken dat je minder angstig gaat worden om een gezond uitgaven patroon te ontwikkelen als je doorgaat om je buffer en spaarbedrag te vergroten. Wat hierbij helpt is bij elke aankoop buiten het boodschap budget na te denken of je het echt nodig hebt. daarnaast neem je ook een periode van afkoeling in acht, bijvoorbeeld een week om uit te zoeken of je het wilt om de heb (dan niet kopen), of dat het een noodzakelijke aankoop betreft. Een aanrader is om op het blog van "Zuinigaan" de lessen nog eens door te lopen die staan onder het kopje "budgeteren".

Lot zei

Geef jezelf een eigen (zak)geld dat je voor jezelf mag uitgeven. Hoef niet maar mag zeker en voor een iets duurdere aankoop is ervoor sparen ook leuk

Anoniem zei

Een tip van mij als vrijwilliger bij Maatschappelijk Werk: vraag bij de gemeente of Maatschappelijk Werk of zij werken met de Voorzieningenwijzer. Je gaat dan wel met de billen bloot, je moet volledig open zijn in je inkomen en eventuele andere kosten maar deze wijzer vult automatisch in van welke voorzieningen je gebruik kunt maken in jouw gemeente. Denk dan aan de huur- en zorgtoeslag maar ook kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en bijzondere bijstand.

Leren van anderen zei

Dank jullie wel voor alle goede adviezen daar kan ik wel wat mee.

Leren van anderen

In de War

Hallo hier is weer een Update van mij. De titel zegt het al In de War ja dat ben ik. We hebben het met geld nu goed maarik heb er zo,n last ...