woensdag 25 september 2024

In de War

Hallo hier is weer een Update van mij. De titel zegt het al In de War ja dat ben ik. We hebben het met geld nu goed maarik heb er zo,n last van dat we geld uit kunnen geven dat ik dag en nacht er mee bezig ben. Ik zie de buffer en dan wil ik er nog meer bij dan laat ik dingen om de buffer groter te maken. Nu komt de vraag voel je jou daar goed bij en dan zeg ik Nee. Ik moet nieuwe schoenen want ik heb last van mijn rug maar ik heb er geld voor maar toch nog niet gedaan maar wel extra geld op de buffer gezet. Mijn man zegt ook dat ik niet goed voor mijzelf zorg. Ik denk dat ik het heel raar vind dat ik nu overal genoeg geld voor heb omdat ik dat jaren niet heb gehad. Ik moet de balans vinden maar dat vind ik moeilijk en kan ik niet genieten.

5 opmerkingen:

Meer door minder zei

Het is vrij normaal dat je hierin in het begin wat doorschiet. Wat waarschijnlijk gaat helpen is als je naast je buffer nog een extra potje aanmaakt. Voor dit potje stel je een automatische overschrijving in met een bedrag wat jullie samen bepalen. Je neemt dit bedrag op in je vasten lasten overzicht als vervangings potje.
Dit potje vult zich elke maand (apart van je buffer) met het door jullie afgesproken bedrag. Hebben jullie wat nodig qua kleding, schoenen en/of ter vervanging van dingen haal je dat uit je vervangings potje.

Thea zei

Ik begrijp je zo goed. Nadat wij, qua geld, een moeilijke periode hadden gehad, kon ik moeilijk wennen aan de goede tijden. Toch moet je je zelf dwingen om geld uit te geven, niet aan prullen maar goede schoenen heb je nodig. Je voeten dragen (en droegen alle jaren) je lichaam. Daar moet je zuinig op zijn!

Anoniem zei

Besparen op dingen zoals goede schoenen kan je later nog lelijk opbreken.In verhouding is een goed paar schoenen ook al kosten die wat meer goedkoper dan steeds meer last krijgen van je rug wat zich laat vertalen in hogere zorgkosteb op den duur of misschien zelfs verlies va n inkomsten als je door rugklachten minder of niet meer kunt werken.

Anoniem zei

Misschien is het voor jou handig om elke maand naast geld in de buffer te storten om ook naast je spaarrekening een aantal reserve potjes te maken.
Ik doe dat zelf ook en het geeft mij een beter overzicht dan alles op 1 spaarrekening.
Bv. Elke maand stort je iets op je kleding rekening, op je zorgkosten rekening( voor eigen bijdrage zorg) voor jaarlijkse kosten, waar je bv, de apk van de auto van betaalt, en rekeningen die 1x per jaar komen. Je kunt ook een reserve rekening voor bv. Cadeautjes er bijmaken. Wat je maar wilt,
Zo is het waarschijnlijk minder pijnlijk om je buffer aan te spreken, want je haalt het uit het betreffende reserve potje. Lianne

Zuinigaan (Aaf) zei

Goede schoenen zijn belangrijk! Ik snap dat je het eng vindt om geld uit te geven, je wilt niet opnieuw in de schulden komen, maar toch lijkt mij een paar goede schoenen geen luxe of zo. Ik zou je inderdaad aanraden om naast je buffer nog een ander potje te maken met geld voor reparaties, voor schoenen, voor een nieuwe bril en dergelijke.

Leren van anderen

In de War

Hallo hier is weer een Update van mij. De titel zegt het al In de War ja dat ben ik. We hebben het met geld nu goed maarik heb er zo,n last ...