zaterdag 10 april 2021

Vaccineren

Ik vind het heel erg moeilijk om de beslissing te nemen straks als het zover is. Soms kun je niet altijd alles zeggen hoe je er over denkt. Want ik vind dat je mensen in hun waarde moet laten als ze nee zeggen maar niet iedereen doet dat en hebben hun oordeel klaar. Ik merk om mij heen ook dat de man ja zegt en de vrouw nee. Ik blijf het erg moeilijk vinden. Merken jullie dat ook waar jullie wonen dat er geoordeeld word ?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Of er commentaar is in mijn omgeving? Joh, ik spreek niemand, ik krijg geen commentaar, geen mensen die voor mij boodschappen doen of andere praktische dingen...ik ga kapot aan het geen contact hebben met mensen. Eens in de twee weken zwaait de vuilnisman, thats all.

gw26 zei

Nee werkende in een ziekenhuis zitten we vooral te wachten tot we eindelijk mogen....

Anoniem zei

Ik ben al gevaccineerd in Februari omdat ik in de zorg werk. En er is een last van me af gevallen.

Ik heb Pfizer gehad en nergens last van gehad. Na de tweede vaccinatie wat ziekig maar dat was met een paar dagen over.

Maar ik respecteer ieder z'n mening, dus ook van de mensen die geen vaccinatie willen.

Anoniem zei

Bij twijfels over vaccineren lijkt overleg met de huisarts me de aangewezen weg. Je huisarts kent immers je medische situatie en kan met je in kaart brengen welke risico's je loopt, bij een infectie of bij een vaccinatie. En na het advies van de huisarts is het je eigen besluit. Dat geldt voor een vaccinatie maar ook over een advies voor leefstijl of dotteren of welk medisch handelen dan ook, immers.
In mijn naaste omgeving (en dat zijn de enigen die we nog wel eens aan den lijve treffen) wachten we af wanneer we aan de beurt zijn met vaccinatie. Persoonlijk kijk ik er naar uit. Als copd patient schat ik in, dat covid bij mij wel eens harder aan kan komen dan bij mensen zonder onderliggende kwalen. En ik ken mensen met post-covid die na zes maanden nog steeds niet de oude zijn. Dat zijn leeftijdsgenoten van mijzelf, categorie ca 60 jaar, voorheen gezond, sportief en fit.

nicole orriens zei

Ik geloof dat in mijn omgeving bijna iedereen zich laat vaccineren.

vlierbloesem zei

Ik denk dat iedereen twijfels heeft. Geen enkel vaccin of medicijn is zonder risico op onbedoelde werking. Als het langer is getest zijn er meer bijwerkingen bekend. Als het nieuw is, dan kennen we nog niet elk risico.

Nu het op grote schaal wordt toegepast worden de mogelijke bijwerkingen bekend. Ook over de schade die het nieuwe corona virus aanricht wordt steeds meer bekend. Je kunt proberen de risico´s af te wegen.

Het trombose risico is zeldzaam bij vaccinatie. De ziekte zelf geeft een veel hoger risico op trombose. Voor mij is de afweging dat ik liever een laag risico op trombose loop door vaccinatie, dan een hoog risico op trombose door de ziekte.

Ik heb geen afwijzende reactie op mijn keuze te verwachten, want ik ben al lange tijd in zelf isolatie, om die ziekte niet op te hoeven lopen. Wie nog steeds veel bezoek heeft kan natuurlijk positieve en negatieve reacties verwachten. Zo gaat dat nu eenmaal met intermenselijke contacten. Tegelijkertijd loop je besmettingsrisico bij contact met andere mensen.

Het is natuurlijk je eigen beslissing, als je tegelijkertijd geen vaccinatie wilt en wel contact met mogelijke besmettingsbronnen.

Leren van anderen

Vaccineren

Ik vind het heel erg moeilijk om de beslissing te nemen straks als het zover is. Soms kun je niet altijd alles zeggen hoe je er over denkt....